29/03/2009

ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ - ΠΑΡΚΟ!

Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2009, κάτοικοι των Εξαρχείων  και άλλων γειτονιών της Αθήνας, κρίνοντας πως με τη δημιουργία πάρκου στο χώρο του πρώην πάρκινγκ στη συμβολή των οδών Χαρ.Τρικούπη, Ναυαρίνου και Ζωοδ. Πηγής θα βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα ζωής στην  πόλη, σπάσανε τα τσιμέντα, φυτέψανε πορτοκαλιές, λεμονιές, ελιές και άλλα δέντρα, δημιουργώντας έναν ελεύθερο χώρο πρασίνου, έκφρασης και παιχνιδιού. Από εκείνη τη στιγμή ένα αδιάφορο/ αντιαισθητικό σημείο του κέντρου της Αθήνας το οποίο εξυπηρετούσε αποκλειστικά και μόνο τους γελοίους αυτοκινηταράδες που κατεβαίνουν ακόμα και σήμερα στο κέντρο με τη βενζινοκίνητη “χρυσή φυλακή” τους έγινε ένας χώρος/πείραμα. Τα δέντρα φάνηκαν, τα σπίτια τριγύρω ανασάνανε, ο κόσμος ήρθε να δει και να απολαύσει μια καινούργια δημόσια γωνιά, την απλότητα ενός ελεύθερου χώρου. 

Tη Δευτέρα λοιπόν 30 Μαρτίου στις 17.00 το απόγευμα θα γίνει μια συγκέντρωση/πορεία για την υπεράσπιση του αυτοδιαχειριζόμενου χαρακτήρα του πάρκου. Θα τα πούμε εκεί!

"Καλούμε [..] τους κατοίκους της Αθήνας να προχωρήσουν σε αυτο-οργανωμένες δράσεις υπεράσπισης των χώρων τους. Οι δημόσιοι χώροι κάθε ειδους ανήκουν στους κατοίκους και τους πολίτες της Αθήνας. Η παράδοση τους στην τσιμεντοποίηση και την εκμετάλευση είναι απολύτως απονομιμοποιημένη αφού καταπατά το δικαίωμα μας σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στον αστικό χώρο, το δικαίωμα μας στην ύπαρξη, ελάχιστων πλέον, χώρων πρασίνου και το δικαίωμα στην συμμετοχή, την συλλογικότητα και την συνδιαμόρφωση της κοινής μας ζωής στον δημόσιο χώρο."
ενημερώσου για το τι συμβαίνει στο πάρκο και τη γενική συνέλευση του...

No comments:

Post a Comment