14/09/2009

JORGEN LETH WEEKEND

Ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης και σίγουρα ο σημαντικότερος ποδηλατικός κινηματογραφιστής έρχεται στην Αθήνα, καλεσμένος του φεστιβάλ “Νύχτες Πρεμιέρας” το οποίο εκπλήσσει φέτος με το βάθος και τόλμη του προγράμματος του. 
Ο Jorgen Leth γεννήθηκε στην Δανία και αποτέλεσε την κυρίαρχη φωνή του Δανέζικου ποιητικού μοντερνισμού την δεκαετία του 1960. Προς το τέλος των 60s συμμετείχε στην ομάδα κινηματογραφιστών ABCinema φτιάχνοντας “αφηγηματικά εικαστικά φιλμ”. Η συμβολή του Leth ως πειραματικός ντοκουμαντερίστας περιέχει κλασικά φιλμς όπως “Perfect Human”, “Life in Denmark” και “66 Scenes from America”. 
Τη δεκαετία του 1970 ξεκινάει μια μυθική πορεία στην κινηματογράφηση της ποδηλασίας. Είναι η εποχή των Eddy Mercx και Ole Ritter και ο Leth παρουσιάζει επικές ποιητικές ταινίες δράσης όπως τα “Stars and Watercarriers”, “Impossible Hour”, “Sunday in Hell”, “Eddy Mercx in the Vicinity of a Cup of Coffe”. 
Στην Αθήνα θα έρθει να παραλάβει το βραβείο του φεστιβάλ “Νύχτες Πρεμιέρας” μετά την προβολή της ταινίας του “Sunday in Hell” την Κυριακή 20 Σεπτέμβρη στον κιν/φο Απόλλων στην οδό Σταδίου. Η ομάδα λόκαλ/athens θέλοντας να τιμήσει αυτή την επίσκεψη διοργανώνει ένα θεματικό βραδινό ride. Σε συνεργασία με το φεστιβάλ πριν το ride θα κληρωθούν 20 προσκλήσεις για την προβολή της ταινίας την επόμενη ημέρα. Να είσαι εκεί!

Για το πρόγραμμα του φεστιβάλ κλικ!
Για τον Jorgen Leth κάνε κλικ εδώ.

Για το ride: Συγκέντρωση στα Προπύλαια Πανεπιστημίου στις 19:00, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου. Χαλαρό ride προς το Π.Ψυχικό.
Για την προβολή: Κιν/φος Απόλλων, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου. Έλα με το ποδήλατο σου, θα παρακολουθήσουμε την ταινία, θα μιλήσουμε στον Jorgen και μετά θα πάμε για ποτά και κουβέντα.

No comments:

Post a Comment