10/03/2010

FAREWELL ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ

φωτό: Athens Alleycat Race, Ποδηλασία ή Θάνατος, 25η Μαρτίου 2007

To ιστορικό αμαξοστάσιο του ΗΛΠΑΠ απ' ότι φαίνεται φτάνει στο τέλος του. Το σχέδιο ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων του κέντρου φτάνει στην τελευταία φάση με την απαλλοτρίωση του χώρου που χρησιμοποιούν τα τρόλεϊ εκεί. Κανένας δεν έχει να σκεφτεί κάτι αρνητικό όταν κτίρια βιομηχανικού χαρακτήρα απομακρύνονται από το κέντρο. Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως είναι λίγο διαφορετική. Το αμαξοστάσιο διαθέτει κατά γενική ομολογία το καλύτερο graffitti της πόλης ή τουλάχιστον του κέντρου. Όχι μόνο αυτό αλλά η περίφημη δουλειά των δίδυμων αδερφών από την Βραζιλία, Otavio και Gustavo Pandolfo, που ζωγραφίζουν κάτω από το όνομα Os Gemeos έχει γίνει με τα χρόνια το απόλυτο αθηναϊκό landmark της γενιά μας. Μετά την Ακρόπολη και τις φωτογραφίες από την έναρξη των Ολυμπιακών (που έχουν ξεθωριάσει τώρα) οποιοσδήποτε οδηγός τύπου Lonely Planet φιγουράρει το αμαξοστάσιο ως την πιο αντιπροσωπευτική εικόνα της Αθήνας.
Και είναι.Τη επόμενη φορά που θα περνάς από εκεί λοιπόν στάσου και κοίταξέ το, μέσα σε όλες τις φιγούρες θα διακρίνεις και την κλασική εικόνα του ανθρώπου που καταβροχθίζει ένα αυτοκίνητο. Σο λονγκ λοιπόν αμαξοστάσιο...

Για ους OS GEMEOS κάνε κλικ εδώ και εδώ.
Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων (κλικ).

2 comments:

  1. Ωραίο αρθράκι man!Με τη συνενοχή της άγνοιας που βολεύει και της αδιαφορίας που καιροφυλακτεί,είναι αισιόδοξο που υπάρχουν άνθρωποι σκεπτόμενοι που δεν αφήνουν τη σήψη και την υποκρισία της πόλης να τους καταβροχθίσει!

    Bullet ridden with Vermin

    ReplyDelete