23/03/2010

LOCAL HEROES: THE LAST DRIVE

"Μας αρέσουν οι αναμνήσεις μας από την Αθήνα, μια πόλη που μπορεί να σου δώσει τα πάντα, καλά και κακά, μας αρέσει που γι' αυτή γράψαμε τα τραγούδια μας, σίγουρα δε μας αρέσει που δε την σέβεται κανένας. Και μας χαλάει ο κόσμος της. Που ο καθένας κοιτάει την πάρτη του [..], που δεν έχεις να πεις τίποτα με έναν περαστικό, που δεν μπορείς να περπατήσει στους δρόμους της, που μια μητέρα με το καρότσι του μωρού της είναι αδύνατο να κυκλοφορήσει στο κέντρο, που όλοι προσπαθούν να σου φάνε τη θέση. Το να ζεις είναι εκτός νόμου στην Ελλάδα.
Μας τη σπάει ο επιδεικτικός πλούτος σε κατάσταση ολιγαρχίας. Που σε μια πόλη όπου μια ολόκληρη γενιά θα πάει χαμένη - τα παιδιά που είναι τώρα 20 δύσκολα θα βρουν δουλειά πριν τα 35 - εμφανίζονται διάφοροι τύπου Μπέβερλι Χιλς. Είναι εξοργιστικό και ντροπή ο τρόπος που φέρεται ένα μεγάλο μέρος του κόσμου στους μετανάστες. Ξεχνάει ότι είμαστε λαός που έχει αφήσει τα κοκαλάκια του στους σιδηρόδρομους της Αμερικής και στις φάμπρικες της Ευρώπης.
Τα τελευταία 10-15 χρόνια το πιο δύσκολο πράγμα στην Ελλάδα είναι να κάνεις τα πιο απλά πράγματα: να ζεις με αξιοπρέπεια, να είσαι δημιουργικός, να κάνεις κάτι που δεν προϋποθέτει συμβιβασμό. Το πιο εύκολο είναι να είσαι λαμόγιο, να πουλάς κώλους, να ονειρεύεσαι μερσεντές, ενώ δεν έχεις τίποτα. Κατά κάποιον τρόπο, στον "εθνικό νόμο" η δημιουργία βγήκε εκτός νόμου. Και αυτό ήταν καταστροφικό Έτσι τα πράγματα έφτασαν εδώ που έφτασαν και έγινε η έκρηξη τον προπέρσινο Δεκέμβρη."

The Last Drive, pure λόκαλ attitude...
Μην χάσεις την καθιερωμένη ετήσια εμφάνισή τους τον Μάιο.

Για το site των Last Drive κάνε κλικ εδώ.

1 comment:

  1. ΑΓΑΠΩ last drive..!
    χαίρομαι για όσους θα (ξανα)βρω εκεί
    Σοφία Σκέτο

    ReplyDelete