08/11/2010

SPOKED!

Η έκθεση SPOKED! (κλικ) διαπραγματεύεται την επιστροφή του ποδηλάτου στην καθημερινότητα, την επίδρασή της στην αισθητική και την αποτύπωσή της στο πεδίο των τεχνών.

Ο πλουραλισμός του είδους των συμμετοχών αναδεικνύει και τον πυρήνα της δύναμης του ποδηλάτου: αφορά όλους. Η γκάμα του είδους των έργων της έκθεσης είναι μεγάλη και μερικοί καλοί φίλοι της ομάδας βρίσκονται εκεί.

Η ομάδα συμμετέχει με το έργο "Καταγραφή 2006-2010". Είναι ένα σύνολο αντικειμένων καταγραφής των δράσεών της, τα οποία συγχρόνως είναι και αντικείμενα ανάμνησης των μελών της. Καλύπτουν σε περιεχόμενο, το σύνολο των δράσεων της ομάδας στον αστικό δημόσιο χώρο, αλλά και στο περιβάλλοντα χώρο της Αθήνας. Στόχος είναι μέσα απο τα αντικείμενα ο θεατής να μπορέσει να περιηγηθεί χωροχρονικά στις διάφορες δράσεις είτε αυτές είναι ομαδικές εξορμήσεις στους τελευταίους φυσικούς χώρους της Aθήνας είτε η ποδηλατική χαρτογράφηση της πόλης. Η ομάδα ως γνωστόν προωθεί την ενεργή συζήτηση για την επανάκτηση του δρόμου αλλά και του αστικού χώρου, έτσι παρουσιάζει ενα σύνολο υλικού που ιχνογραφεί τα ενδιαφέροντα της και ξεκινά μια συζήτηση για τον φαντασιακό προσδιορισμό της Αθήνας, από τη δική της σκοπιά.

Εκτός από την ομάδα στην έκθεση SPOKED! συμμετέχουν: Σοφία Αργυρού, Αντώνης Βολανάκης, Mary Cox, Γεωργία Δεσύλλα, Χάρης Κοντοσφύρης, Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Έφη Παναγιωτοπούλου, Pino Pandolfini, Βαγγέλης Παράβας, Φοίβος Παπαδόπουλος, Λευθέρης Πλακίδας, Piranha, Θοδωρής Προδρομίδης, Ολυμπία Τοπτσίδου, Peio Tofu.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
Διάρκεια: 11 – 25 Νοεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: 18.00 – 22.00
Εγκαίνια Πέμπτη 11 στις 21.30.

No comments:

Post a Comment