20/05/2011

EMERGENCY EXIT ATHENS: ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΪΟΥ

ένα οικο-πικνικ και μια πεζοπορία σε άγνωστους αστικούς βουκολικούς προορισμούς



EMERGENCY EXIT ATHENS
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2011
11:00 – 19:00

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
Πάρκο Ελευθερίας, άγαλμα Ελ. Βενιζέλου, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, 11:00 (το πρωί)

Τα EMERGENCY EXIT ATHENS είναι μια σειρά από συμμετοχικά events και σκοπός τους είναι η χαρτογράφηση και ανάδειξη της Αττικής γης πριν την καταστροφή της από το μοντερνιστικό τσιμεντοπάρτυ. Οι τοποθεσίες, που επιλέγουμε είναι χώροι αναλλοίωτοι στο χρόνο, με ιδιαίτερο χαρακτήρα, διαμορφωμένοι μέσα από φυσικές, ιστορικές και συμβιωτικές διαδικασίες. Δεν είναι τυποποιημένα αστικά πάρκα κρατικής, εργολαβικής ή άλλης εμπορεύσιμης έμπνευσης, αλλά «ξεχασμένοι» θύλακες φυσικού περιβάλλοντος. Σε αυτά τα τοπία οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες προσπαθούν να δώσουν την δικιά τους εκδοχή του “ήχου του τοπίου”.

Στη καρδιά του τσιμεντένιου δάσους, έχουν απομείνει σήμερα ελάχιστοι δημόσιοι φυσικοί χώροι πρασίνου. Οι περισσότεροι είναι terra incognita για τους ιθαγενείς του κλεινού άστεως, και ακόμα πιο λίγοι είναι σε χρήση. Η ομάδα λόκαλ σε προσκαλεί σε ένα χαλαρό, ανοιξιάτικο περπάτημα και πικνίκ σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της πόλης των Αθηνών, η οποία έχει κρατήσει ακόμα το χαρακτήρα της, παρ’ όλη την μεγαλοαστική της καταγωγή.

Ηχητική εγκατάσταση:
The Callas (κλικ)
Espeekay (κλικ)


Πώς θα έρθεις:
Θα υπάρξει προσυγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, στο άγαλμα του εθνάρχη Βενιζέλου. Από εκεί θα σε παραλάβει ένας λόκαλ τύπος και θα περπατήσουμε όλοι μαζί μέχρι τη μυστική τοποθεσία.


Φέρε μαζί σου:
1. Φαγητό για σένα, τους φίλους σου (ξέρεις μπορείς να το μοιραστείς και με τους υπόλοιπους) – προσπάθησε να αποφύγεις οτιδήποτε με λάδια, σάλτσες κτλ που χρειάζονται πλύσιμο κ νερό.
2. ποτά – θα υπάρχει μόνο πάγος και ποτηράκια. Όλα τα υπόλοιπα θα τα φέρεις εσύ. Αν σκέφτεσαι μπύρες προτίμησε τα κουτάκια γιατί βολεύουν στην ανακύκλωση.
3. Κουρελού, σεντόνι, παρεό ή τέλος πάντων κάτι για να κάτσεις κάτω. Στο χώρο θα έχει πολλά χόρτα, πευκοβελόνες και ίσως να είναι λίγο υγρά – για να μην ξενερώσεις και να μπορέσεις να απολαύσεις τη φάση έλα προετοιμασμένος / η.
4. Φέρε νερό! Θα είμαστε μακρυά από οποιοδήποτε περίπτερο κτλ. ΕΛΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ/Η!

Ετοιμάσου για:
1. Απόλυτη συμμετοχική προσοχή του τοπίου. Δηλαδή ψώνισε υλικά/φαγητά/ποτά με τη λιγότερη συσκευασία.
2. Πριν φύγεις από το σπίτι σου πάρε μαζί σου μια πάνινη τσάντα, ή μια τσάντα ώμου για να τη χρησιμοποιήσεις για τα ψώνια σου. ΜΗΝ ΦΕΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ!
3. Συμμετοχική Ανακύκλωση. Το πικνίκ αρχίζει στις 12.00 και τελειώνει στις 19.00. Μόλις τελειώσει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα ανακυκλώσουμε όλα τα υλικά, θα μαζέψουμε τα residual, θα τα πάμε στους κάδους και μετά θα φύγουμε.


λόκαλ/athens 2011
reclaim public space

No comments:

Post a Comment