26/05/2011

EΕΑ: ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο καιρός την Κυριακή δείχνει καλός (πολύ καλός για την ακρίβεια), και το θερμόμετρο θα δείξει τους 28 βαθμούς, με λίγη συννεφιά το μεσημέρι. Φρόντισε λοιπόν να έρθεις καλά προετοιμασμένος/η στις 11:00 στο άγαλμα του εθνάρχη Βενιζέλου, στο Πάρκο Ελευθερίας.

Φέρε μαζί σου:


1. Ομπρέλα για τον ήλιο. Μπορεί να μην πάμε για μπάνιο στη θάλασσα, αλλά η σκιά θα σε βοηθήσει να απολαύσεις καλύτερα το Emergency, χωρίς να πάθεις ανοιξιάτικα εγκαύματα.

2. Φαγητό για σένα, τους φίλους σου (ξέρεις μπορείς να το μοιραστείς και με τους υπόλοιπους) – προσπάθησε να αποφύγεις οτιδήποτε με λάδια, σάλτσες κτλ που χρειάζονται πλύσιμο κ νερό. Για να μειώσεις όσο περισσότερο γίνεται τα απορρίμματα σου φέρε μαζί το ατομικό σου πιρούνι, μαχαίρι, κουτάλι, ποτήρι και πιατάκι. Αυτή τη φορά ας μη γεμίσουμε κι άλλο τους κάδους με μη επαναχρησιμοποιήσιμα πλαστικά!


3.  Ποτά – θα υπάρχει μόνο πάγος και όχι ποτηράκια. Όλα τα υπόλοιπα θα τα φέρεις εσύ. Αν σκέφτεσαι μπύρες προτίμησε τα κουτάκια γιατί βολεύουν στην ανακύκλωση.

4. Κουρελού, σεντόνι, παρεό, μουσαμά ή τέλος πάντων κάτι για να κάτσεις κάτω. Στο χώρο θα έχει πολλά και ψηλά χόρτα, πευκοβελόνες και ίσως να είναι λίγο υγρά – για να μην ξενερώσεις και να μπορέσεις να απολαύσεις τη φάση έλα προετοιμασμένος / η.

5. Φέρε αρκετό νερό! Θα είμαστε μακρυά από οποιοδήποτε περίπτερο κτλ.

Να είσαι έτοιμος/η για την συμμετοχική προσοχή του τοπίου. Ψώνισε όσο μπορείς υλικά/φαγητά/ποτά με τη λιγότερη δυνατή συσκευασία, που μπορείς να ξαναχρησιμοποιήσεις. Κοίτα να αποφύγεις εξωτικά τρόφιμα, που έρχονται από την άλλη άκρη του κόσμου, εξάλλου  η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και θα βρεις στη λαϊκή της γειτονιάς σου άπειρα, φτηνά και ντόπια ζαρζαβατικά ή φρούτα. Πριν φύγεις από το σπίτι σου πάρε μαζί σου μια πάνινη τσάντα, ή μια τσάντα ώμου για να τη χρησιμοποιήσεις για τα ψώνια σου, και για τα σκεύη που θα επιστρέψεις. ΜΗΝ ΦΕΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ!

Συμμετοχική Ανακύκλωση. Το πικνίκ αρχίζει στις 12.00 και τελειώνει στις 19.00. Μόλις τελειώσει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα ανακυκλώσουμε όλα τα υλικά, θα μαζέψουμε τα residual, θα τα πάμε στους κάδους και μετά θα φύγουμε.

No comments:

Post a Comment