02/06/2011

ΤΡΕΞΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Η λαϊκή εξέγερση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843 ανάγκασε τον Όθωνα, πρόγονο των σημερινών Johann von Geldburg που μας “δανείζουν”, να αποδεχθεί το Σύνταγμα, τον θεμελιώδη νόμο για την λειτουργία του κράτους, των εξουσιών, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των πολιτών.

Η εξέγερση αυτή βάφτισε την πλατεία μπροστά από τα τότε βασιλικά ανάκτορα και τον σημερινό ναό της Ελληνικής Δημοκρατίας. Από τότε μάλλον δεν έχουν αλλάξει πολλά, γερμανός βασιλιάς, γερμανοί managers, προβοκάτσιες, προδότες, βολεματίες, κλέφτες, καταχραστές χρήματος και εξουσίας.

Τι γίνεται αυτές τις μέρες στο Σύνταγμα;
Τρέξε γρήγορα να δεις.

Την βασιλική περίοδο διακυβέρνησης της χώρας μας υπενθυμίζουν καθημερινά οι ονομασίες των κεντρικών δρόμων. Περιέργως αυτοί οι δρόμοι της πρωτεύουσας είναι οι αγαπημένοι μας, είναι καλοστρωμένοι με μεγάλο πλάτος, όλοι οδηγούν στο Σύνταγμα και μια βδομάδα τώρα αδειανοί μας προκαλούν να τους χαρούμε. Επιτέλους στην Αθήνα έφτασε ο καιρός που ο θόρυβος των αυτοκινήτων έχει πια σιγάσει και μπορείς να νιώσεις την ένταση του ανθρώπινου βουητού. Κατέβα στο Σύνταγμα να ζήσεις αυτό που συμβαίνει.

Και αφού αφουγκραστείς τη φάση, έλα να μας βρεις κατά τις 22:30 στη Βασιλίσσης Αμαλίας για να συμμετάσχεις σε έναν special time trial race. Θα τρέξουν όλοι, σε κατηγορίες ανάλογα με τα ποδήλατα τους. Βάλε το κολάν σου, φάε παστέλι και έλα να τρέξεις σαν βασιλιάς σε δρόμους βασιλικούς. Competition to a kick-ass city playground...

Re-cycle public space

7 comments:

  1. hell yea \m/

    ReplyDelete
  2. μα τι ωραίοι τύποι που είστε πια;!!!!

    ReplyDelete
  3. ELENA ANTHI
    An kai den upirxe katigoria gia mena(ennow gia to podilataki mou),parola auta kataxarika na metrao kai na sfurizo se ka8e ekkinisi.....na to ksanakanoumeeeeeee....

    ReplyDelete
  4. ELENA ANTHI
    Tin agapi mou....!!!!

    ReplyDelete