26/09/2011

EΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ = ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Και να που τώρα ήρθε η κρίση και αφήσαμε στην άκρη την κουβέντα για το περιβάλλον, πάρκα, ποιότητα ζωής και small is beautifull και φτου από την αρχή άλλη μια φορά η οικονομία είναι στο προσκήνιο. Οι λέξεις "επενδύσεις" και "ανάπτυξη" έρχεται στο καθημερινό λεξιλόγιο των πολιτικών. Η διέξοδος από την πτώχευση είναι οι ξένες επενδύσεις μας λένε. Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι λέξεις δεν έφυγαν ποτέ πραγματικά. Από την εποχή του Ανδρέα στα 80s που ακούσαμε την λέξη δημοσιονομική λιτότητα πρώτη φορά μέχρι σήμερα που έχουμε ξεπεράσει το χείλος της καταστροφής ακούμε την λέξη επενδύσεις. 

Τι είναι αυτό όμως? 
Και γιατί είναι τόσο σημαντικό? 

Κάποιος μπορεί να φανταστεί ότι οι ξένες επενδύσεις φέρνουν δουλειές, ευημερία και αποτελούν τον στυλοβάτη της οικονομίας. Στην ελληνική τους εκδοχή (και όχι μόνο) οι επενδυτές με το κεφάλαιό τους είναι αυτοί που λακίζουν στα δύσκολα πρώτοι, αφήνοντας τον λογαριασμό πίσω τους στην κοινωνία.
Αυτή την φορά με την πικρή γεύση της οικονομικής καταστροφής φρέσκια στο στόμα ας προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο στο μέλλον. Ας χτίσουμε μια διαφορετική νοοτροπία και ένα διαφορετικό τρόπο ζωής χτισμένο πάνω στις δικές μας δυνάμεις...
Από τις ομαδικές καταγγελίες στην ομαδική αλληλεγγύη.


Τι λες?

No comments:

Post a Comment